Publicerad Lämna en kommentar

Segt prickytte = abborrfiske

Vi rampade båten vid 07 och mötes av en spegelblank sjö och sol, inte det optimalaste då jag tycker fisken ofta går högt i vattnet och är väldigt ointresserad av jiggen. Men det började bra. Redan första fisken vi släppte på steg och nöp jiggen direkt. Den gick även tre varv runt givarstången innan den kunde håvas. Bra start tänkte vi, men här ifrån gick allt utför. Det var få ekon och de vi såg stod högt och var väldigt ointresserade.

Vi lunch tid började det även blåsa upp ganska kraftigt så vi gick över till abborrfiske istället. Vi lyckades jigga upp ett gäng runt halvkilot. Det var även snuskigt kallt och Putte hade klätt sig lite dåligt, då är det tur att Emelie stoppat ned lite filtar i båten 😉


Förra helgen gjorde jag o Putte också ett försök på gösen men det var också riktigt trögt med fiskar som gick högt och få ekon.

Det pelagiska prickskyttet kan stundtals vara riktigt svårt, denna fisken tog på en vertikaljigg som putte gjort.

Lämna ett svar