Publicerad Lämna en kommentar

Distriksmästare i gädda!

Igår var det dags för årets drabbning av Vänern Pike Open med distriktsmästerskap i gäddfiske. Egentligen kan man säga att vi rekat hela året för denna tävlingen. Det fanns två alternativ, en A plan och en B plan. Taktiken på de båda platserna var lika. Det som var avgörande var vinden. Vilken ställe man kunde fiska mest taktiskt på.

Det blåste ganska ordentligt på morgon så första platsen blev något i lä för att vänta på att vinden skulle avta. Vågorna var inte det största problemet, den iskalla nordanvinden var mer påtaglig. Två underställ, mjukisställ och Ursuit är väl ingen typsik maj-outfit för fiske.

Kontoret, det bättre av dem.

Jag fick en fisk ganska omgående. En gädda som inte ens behövde mätas. Vi fiskade av lä-stället innan vi begav oss mot de platser som var något mer utsatta för vinden.

På andra stället fick vi några gäddor, en 90 fisk och några strax under 80.

På tredje stället fick vi en på 107 cm, en ryggbred fisk och stämningen i båten var nu god.

Dagens längsta fisk för oss, en tydlig markering hade den så den är lätt att känna igen. På återseende.

Vi bytte ställen hela dagen. Det var inte långt mellan fiskeplatserna och på nästa ställe fisk Robin en fin fisk på 99 cm, en fisk som gav honom en riktigt fin fajt som minne. Kanske även en hel del sår på händer av både gälbågar, tänder och krokar med.

Robin med en fin fisk på 99 cm.

Vi nötte på och fick en på 85 och några mindre strax under 80. Vid 15:05 kunde vi håva vår tredje fisk för invägning. En gädda på 95 cm som gjorde att vi landade på totalen 301 cm och vi var mycket nöjda.

På vägen in kan man inte låta bli att spekulera hur långt resultaten skulle räcka. Vi var ganska överens om att vi inte trodde att det skulle räcka till seger då vi trodde att vi skulle behöva haft en bättre kicker, en fisk över 110 cm. Det visade sig senare vara sant. Våra 301 cm räckte till en andra plats. Samma totallängd som segrarna Team Pilf men de hade en fisk på 112 cm som även gjorde att de tog hem dagens längsta gädda. Stort grattis till Team Pilf!

Vårt resultat räckte dock till vinst av distriktsmästerskapet. Dock var det bara 8 team av de 46 föranmälda teamen som ville vara med där. Om det beror på att de inte var med i Sportfiskarna eller om de helt enkelt inte ville vet jag inte. Lite tråkigt då vi var tvungna att vara 10 båtar för att ett lag skulle kvalificera sig till SM.

Kul var att alla landade 10 gäddor tog på Billy, 9 av dem på samma färg. En färg som jag gjöt i onsdags av lite gamla jiggar med avbitna stjärtar. När jag hade plockat 4 raka gäddor på den bytte även Robin till en sådan och det tog inte många minuter innan han också fick fisk på den. Vi riggade dem med 20 grams jiggskallar och en stinger.

Billy – Z Perch

Tight Lines
//Alexander

Lämna ett svar