Publicerad Lämna en kommentar

Gädda gädda gädda

Just nu kretsar allt runt gädda, jag tänker på gäddor och drömmer om gäddor och fiskar gäddor så ofta jag kan.

Det har blivit sjustycken spinnfiskepass från Alumacraften i år sen premiären 2a mars. Hittills har 22 gäddor synat insidan båten. Det har varit många timmar på sjön och vi kämpar på bra för att få den där drömfisken.

Idag gjorde jag och Oskar ett nytt försök. Det dröjde inte länge innan jag hade en fin följare, lätt 100+ som han hade sagt Snoken. Där vi började dagens fiske är det extremt klart vatten så det är lätt att se följare. Men fisken skyggar desto mer. Även om djupet är runt 2 meter men så fort Alumacraften närmar sig så ser man ett dammoln från botten och en skugga av en fisk som simmar iväg. Jag drog på mitt bete som funkat riktigt bra för mig under våren, min jigg Pollack i färgen Pike. Första kastet och jag krokar en fisk på 103 cm. Fin fisk mellan 6-7 kilo.

Vi nöter på och gör sedan ett platsbyte och det tar inte många kast på nya stället innan Oskar gör ett mothugg i en gädda som ger honom hans livsfight. Kalabalik i båten. Gäddan simmar bakom båten, framför båten upp med elmotorn, upp med bensinaren men tillslut kunde jag sluta håvgarnet runt en riktig tjockis.

Och såhär såg det ut idag när Oskar bättrade på sitt nya PB, 114 cm och 11 640 gram. En fisk i superkondition. Inte bara var den ryggbred utan stark som en oxe. En riktigt kul fiskeminne!

Oskar fortsatte sedan fånga musslor medan jag tog några till gäddor.

><(((((*> ><(((((*> ><(((((*> ><(((((*> ><(((((*> ><(((((*> ><(((((*> >

Som ni kanske förstod så är det 5 pass jag inte har bloggat om men vi har fått några fina fiskar. Inte de vi varit ute efter men vi har högt ställda mål och jag tror man måste ha höga mål men samtidigt är det svårt att glädjas över de gäddor som är fina men inte de man är ute efter.

Jag har även uppdaterat elektroniken i båten. Numer sitter det två stycken Solix 12″ en G2 och en G1. Det blev ruskigt bra och jag är riktigt nöjd. Kul när man kan se gäddorna även om de inte nappar så tappar man inte fokus när man se att de simmar runt båten.

Det blev mycket bilder och info, har du läst ända hit så tackar jag för det 🙂

Ha det gött!

Tight lines!
/Alexander

Lämna ett svar