Publicerad Lämna en kommentar

Vänern Pike Open och revansch!

Ja Vänern Pike Open höst blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, vi hade en ganska bra plan tycker jag. En plan med lite utrymme för improvisation. Det var improvisationen som gjorde att vi inte blankade, Robin gnetade upp en 90 fisk på ett spinnerbait. Han har en kärlek till de där julgransglittret. 

Revanschen

Men idag torsdag  skulle jag och Oskar ta revansch på de gäddorna vi inte fick på VPO. Dagen började med massa dimma som blåste bort och det sprack upp till strålande solsken. Vi testade idag många olika platser men olika karaktär för att lista ut vart fiskarna befann sig. Dagens första fisk tog i en brant från en mindre ö där det djupnar fort till 30 meter. Den mätte 80 cm och föll för en ny färgsättning Spotted Dawn på Billy jiggen. Vi testade sedan grundare bland vissnat sjögräs och enorma mängder Braxen. Det var riktigt kul att se ett stim men säkert 50 kilos Braxnar som simmade förbi båten. Se bilden längre ned hur det såg ut på SI.

Vi körde sedan ut mot djupare vatten utan resultat för att avsluta med att fiska skär. Vi hittade en fläck där det kändes som det högg i varje kast. Dagens största mätte 103 cm och var en riktigt stygg och arg gädda. Det är kul att spinnfiske de där stora individerna och det ger en sån mersmak. Just när man sätter ett mothugg så det känns ända in i ryggmärgen.

 

Nedan är lite bilder från dagen <*))))><

Tight Lines
/Alexander

Lämna ett svar