Publicerad Lämna en kommentar

Semester och gyltafiske

Idag var man åter på kontoret för att ta tag i arbetet igen efter fyra veckors semester. Det var med blandade känslor man klev upp ur sängen imorse.

Men jag tänkte jag skulle ta och summera ihop de senaste fyra veckornas fiske. Jag tänkte att det skulle räcka med en uppdatering då det enda jag fiskat under sommaren var berg- och blågy
lta. Jag har lagt mycket tid på att hitta nya ställen och jag har märkt att ju längre ut man kommer i skärgården ju bättre är fisket. Även testat toppar under vattnet. Humminbird skärmarna har varit till stor hjälp.

I sommar har jag testat funktionen Mosaic Live en del, en funktion som spelar in bilden från SI live på kartdelen. Den funkar som overlay över Navionics kartorna. Detta har hjälp till stor del då man kan se i vilka partier där det finns stenbotten, där gyltorna trivs. Detta funkade så klart bäst där botten var något mer flack än vid en bergvägg och gärna där man kunde spela in ett större område som typ en grundplatå.

I år blev topp berggylta 1,2 kg. Vi fångade totalt 4 stycken på 1,2 kg. Blågylta blev toppfisken ca 450 gram. Men iår har vi fångat otaliga mängder över 400 gram men ingen över målet på 550 gram. Aja, sommaren är inte slut än och det finns planer på ytterligare fisken efter blågylta mm. Nedan kommer lite bilder på några av fiskarna som fotograferades. De flesta som inte vägdes krokades av i vattnet.


Tight Lines
/Alexander

Lämna ett svar