Publicerad Lämna en kommentar

Betesbyggande!

Har ju sedan i vintras jobbat med en gäddjigg och äntligen börjar jag känna mig tillfreds med finishen. Jiggen är totalt 20 cm lång och väger 83 gram. Under veckan har jag fått tillverkat ett ”dopprör” för att kunna få som ett lager klarlack över jiggen. Fast ”klarlacken” är samma platsisol som jiggen är gjuten av.

Igår gjöt jag upp ett gäng jiggar som jag sedan airbrushade. Dessa skulle jag sedan prova att doppa. Doppröret sväljer ju närmare en liter plastisol så jag ville inte värma upp så mycket för att bara göra en jigg.

_DSC9540

_DSC9547

_DSC9551

Här är 8 stycken färdiga jiggar redo för att doppas!_DSC9553

Fick även göra ett provisoriskt ställ där de kunde hänga och överflödig plastisol kunde rinna av._DSC9555

Innanför isoleringen här är alltså ett VKR-rör 80×40 svetsad på en 10 mm platta, allt i rostfritt och betat för att inte kunna missfärga. Röret blev tyvärr lite för smalt så ett nytt måste tillverkas. Istället blir det nog ett cylindriskt 80 rör. Anledningen till att det var för smalt är att plastisolen började hinna stelna längs kanterna och jag hann inte doppa alla innan det hade stelnat så mycket att jag inte fick i jiggen._DSC9556

Här är några jiggar som doppats._DSC9558

De hamnade sedan i ett vattenbad för att kylas så att plastisolen stelna. Nedan kommer lite bilder på det färdiga resultatet. Kanske inte de hetaste färgerna men ändå ett lyckat test. Nu ska gången testas och sedan måste den börja hårdtestas för att ta reda på om den levererar fisk._DSC9559

_DSC9561

_DSC9562

_DSC9563

_DSC9567

Tight Lines
/Alexander

Lämna ett svar