Publicerad Lämna en kommentar

Gösborren 2017

Det var tidigare i vår som Joakim hörde av sig och undrade om vi inte skulle fiska Gösborren ihop. Oskar hade även han undrat om vi inte skulle köra den, så vi kokade ihop ett team som vi hoppades skulle bli ett vinnande recept.

Vi har tidigare även genomfört två testfisken. Med facit i hand skulle vi behövt ett par till. Inför tävlingen har vi varit sjukt laddade, näst intill överladdade. Vi har sett fram emot denna tävling länge!

Fredagen, även min sista jobbdag innan semestern blev lite halvstressigt. Jag hade hoppats på en lugn dag så jag kunde smita hem vid lunchtid så vi skulle vara framme i Klässbol i god tid för att plocka i ordning allt och installera oss i vår gäststuga som vi lånat under helgen. Den blev inte så lugn men vi kom ändå fram till Klässbol vid 17-tiden, efter ha varit och bunkrat upp med mat och dryck för helgen.

_DSC8909

Vi slängde i båten direkt vi kom fram så vi kunde få en tillräckligt bred ledig plats. Joakims Alumacraft är ett brett stycke amerikansk ingenjörskonst. 5,69 m lång och 2,41 m bred. När båten var fastknuten körde vi vidare till vart vi skulle husera under helgen, gäststugan låg endast 200 meter från hamnen så boendet var helt perfekt.

_DSC8907

När vi väl hade installerat oss kurrade våra magar. Vi gick upp till pizzerian i Klässbol för att få i oss energi för en hård tävlingshelg.

_DSC8910

Sedan gick vi ner till hamnen där många av teamen låg i tält. Det fanns även ett öltält där delar av tävlingsledningen (Klarre) gjorde allt för att underhålla. Det gick så hårt till så att till och med strängen rök.

_DSC8911

Den andra delen av tävlingsledningen (Martin) gick även han runt och minglade och hälsade de andra teamen varmt välkomna men hälsade även att de inte skulle ha en chans den här helgen. Efter en andra plats i fjol var det hans tur…

_DSC8913

Här har teamen slagit upp sina tält, från de litauiska teamens tält osade det mäsk. Och då inte sånt man har för att locka till sig fisken.

_DSC8915

Vi drog oss tillbaka till vårt lilla kryp in för att förbereda och finslipa det sista på taktiken. Oskar jobbade till 22 denna fredagen så han dök upp lite senare.  När han kom fortsatte taktik snacket fram till 01 innan lampan släcktes.

_DSC8923

Lördag, vi gick upp vid 06 och lastade bilen full och körde ned till hamnen för att lasta i ordning båten och rigga våra spön.

_DSC8926

Fiskebröderna kom förbi och då är det inga sura miner. De var också laddade för två tuffa dagar på sjön.

DJI_0065

Medan Oskar gick på kaptensmötet fortsatte jag och Joakim att fixa det sista på båten samt knyta loss oss och lägga oss med motorn igång så vi snabbt kunde komma iväg till vårt tilltänkta fiskeplats.

_DSC8931

När mötet var slut kom Oskar sprintades och vi kunde först dra ut ur hamnen, en viktig del av vår taktik var nu genomförd.

_DSC8933

Full fart mot fiskeplatsen. Väl framme hittade vi betesfisk och vad som såg ut att vara mindre abborrar, vi började kasta direkt. Alla tre körde olika metoder, allt för att vi kanske skulle kunna hitta den metod som fungerade bäst för dagen. Det dröjde inte så många minuter innan nästa båt kom dit vi var och ankrade ca två kastlängder bredvid oss. Det dröjde inte länge innan de stod med bugande spön. Efter två timmars fiskade hörde vi från deras båt att de nu fiskat fullt. I alla fall fått tre abborrar och tre gösar över minsta mått. Samt tre av varje art efter som tävlingen gick ut på att man skulle fånga de tre längsta abborrarna och gösarna över två dagar. När de hade fiskat fullt hade vi bara lyckats få en gös på blyga 55 cm…

_DSC8937

Inför tävligen hade jag byggt en portabel enhet av min Humminbird SOLIX. Bygeln som håller skärmen hade monterats på en batterilåda. Givarsignalen fick jag från den inbyggda givaren i Minn Kota elmotorn. Detta funkade riktigt bra, Autochart liven brukades hårt under helgen.

_DSC8943

Dagen gick. Vi bytte plats och lyckades då hitta lite, men inte mycket större abborrar så vi i alla fall fick fyllt abborren innan dagen var slut. Så efter dag ett hade vi bara fångat en gös och fått ihop abborrar med längden 26, 26 och 24 cm. Nya tag imorgon.

 

_DSC8922

Söndag, efter ännu en pizza på lördagkvällen var vi nu än mer laddade inför dag två. Detta märkets väl när jag lyckades kroka en gös på 69 cm. High fives och manliga läten kunde höras i båten. Inte långt efter fångade Oskar nästa gös och denna på 62 cm. Nu var vi med i matchen igen. Nu skulle vi behöva lite längre abborrar bara. Vi nöter på och lyckas få upp en gös på 57 som byter bort den på 55 cm. Även en abborre på 28 cm landas.

_DSC8946

Men det blir inget mer, förutom Joakims pimpelsticka han jiggade upp.

 

_DSC8953

Väl i land var det ett gäng båtlag som fiskat riktigt bra. Bäst av dem alla hade Martin och Viktor i team Böjda spön fiskat. De hade haft riktigt bra fiskar och på en ankring hade de landat 12 gösar! Det är imponerade.

_DSC8955

Här är resultatlistan. Vi fiskade upp oss under söndagen från en 20onde till 13onde plats, vi var ändå lite nöjda. Vi hade ju fyllt pappret. Vi hade nött stenhårt. Det var inte mycket vila i båten. Men vi lyckades inte hitta den större abborren.

Tack för en trevlig helg Joakim och Oskar! Det får bli nya tag!

Tight Lines Alexander

 

 

Lämna ett svar