Publicerad Lämna en kommentar

Gösborren närmar sig!

Nästa helg är det dags för Gösborren på Glafsfjorden som utgår från Klässbol. En tävling där man ska fånga som tävlingsnamnet avslöjar gös och abborre. De tre längsta av varje art räknas vid invägning.

För några veckor sedan var vi och provfiskade i Glafsfjorden och igår var det dags igen. Jag har ännu inte gått på min semester men Joakim är ju lärare så han är ju mer eller mindre ledig året om 😉 Jag kunde komma iväg vid lunch efter ha jobbat lite snabbare under förmiddagen. Vid två tiden tippade vi ner hans Alumacraft i vattnet. Fisket var till en början väldigt segt och långt mellan nappen. Vinden ökade sedan så vi började söka mer skyddade fiskeplatser. Vi fick lite mindre abborrar men inga tävlingsfiskar.

Vi sökte runt och fiskade av flertalet toppar, vi var påväg att dra oss hemåt innan Joakim kom på att han hade ett ställe till vi skulle prova. Väl där började det nappa lite bättre fiskar, Joakim lyckades även få en  bättre gös. Men frågan var om det var ett bra ställe eller om fisken började nappa efter 20. Den som lever får se 🙂

_DSC8890

_DSC8891

_DSC8900

Under veckan har abborrutrustningen fått sig en genomgång, det har rensats, köpts nya lådor, knutits tackel. Har även gjutit upp ett 50 tal jiggskallar mellan 10 och 18 gram. Även dropshot sänken har tillverkats. Passade även på att gjuta upp en hel del sänken inför kommande gylta fisken i stugan.

_DSC8866

Tight Lines!
//Alexander

Lämna ett svar