Publicerad Lämna en kommentar

Öringtrolling med Alumacraften!

Igår tog jag och Emelie en eftermiddagstur på Vänern för att göra ett försök på öring i finvädret.  När vi väl kom ut på sjön stod Robin o Fredrik och viftade glatt med en 5-kilos öring. Robin hade även varit ute dagen innan och fiskat riktigt bra, läs mer om det på hans blogg. _DSC8098

När jag höll på att lägga ut det fjärde spöt nappade första öringen för dagen. En öring som hoppade av jämt intill båten. Den såg ut att vara runt 50 cm så det gjorde inget att den klev av.
_DSC8110

När alla spön var satta var det rätt gött att sätta sig bekvämt i kaptensstolen och avnjuta en god cesarsallad från Oliven.

_DSC8111

Vi körde med 9 spön. 6 stycken paravanspön. Insåg att jag bara hade 6 stycken paravaner, så fler får hamna på önskelistan. Det kan ju vara bra att ha några i reserv. Sedan blev det ett spö på varje djuprigg. Det var premiärturen med de nya Cannon-riggarna.  Sedan blev det 1 spö rakt bakom i propellervattnet.
_DSC8118

_DSC8119

_DSC8123

Det var ganska långt mellan nappen men tillslut körde vi på en öring på 65 cm. Riktigt fränt tecknad. När det sedan var dags att riva hade vi haft besök av en gädda då det saknades en VK-skalle längst ut.

Till helgen är det Vänern Pike Open, den ska fiskas tillsammans med Putte och Robin. Det ska bli riktigt trevligt!
/Alexander

Lämna ett svar