Publicerad Lämna en kommentar

Vänern Trophy 2017

Igår fiskade jag Vänern Trophy tillsammans med Robin K och Putte. Vi hade gjort upp en strategi för tävlingen, var vi skulle fiska och hur. Vi skulle nöta upp fisken och ligga kvar i samma område. Svårare än så är det inte. Eller?

När man bestämt sig för att nöta och tiden går, det går en timme, två timmar, tre timmar. En tredje del av tävlingstiden har gått och ännu ingen fisk. Båtarna som har legat på samma ställe har nu förflyttat sig mot nya vatten, de har troligen också tröttnat. Vi är de enda som ligger kvar och spöna förblir orörda. Det gäller att vara stark som ett team och påminna varandra om att vi gör rätt som ligger kvar. För vill en åka vidare är det svårt att hålla ihop och stämningen kan försämras. Till slut började det att nappa, vi började dagen med en öring på 59 cm. Lite stolpe ut men v körde på. Det nappade med lite jämna mellanrum. Dock var de några cm för korta.

Vi höll planen hela dagen och nötte i samma området och till slut högg det på en Apex på riggen, 21 fot ned. En bra hugg och efter en bra fight håvades det en öring på 64 cm. Det var riktigt skönt. Vi hade nu två timmar kvar av dagen att nöta upp två till men det blev tyvärr inte så.

Vi slutade på en 10 plats med våran fisk av 23 startande team.

Grattis Team Glanil till segern, bra fiskat!

_DSC8005

_DSC8012

_DSC8015

_DSC8016

_DSC8020

_DSC8027

_DSC8029

Lämna ett svar