Publicerad Lämna en kommentar

SOLIXEN på plats!

När det är något man ser fram emot att göra på eftermiddagen så känns det som arbetsdagen aldrig tar slut. Men till slut så var det dags att styra iväg mot båten och lite båtskruvande. SOLIXEN skulle nu monteras och ersätta en av de äldre ONIX enheterna. Detta innebar ju att även en ekolodsgivare skulle ersättas. Det var givaren som sitter monterad på sidan av båten som får bli till SOLIXEN.

_DSC7862

På Alumacraften är det ganska smart gjort att man kan dra ut kablarna på sidan. Men det kanske inte är tänkt att det ska vara så många kablar som jag har. Det är 5 kablar som går in i ONIX enheten och 3 till SOLIXEN.

_DSC7866

Jag var lite nervös innan att Traxstech skenan skulle bli för kort så man inte skulle kunna ha skärmarna bredvid varann utan att de krocka med varann. Men den funkade precis så slapp köpa en ny!

_DSC7869

Passade även på att konfigurera ett nytt nätverk i båten. Något som slog mig, nästan så jag tappade andan var hur snabb SOLIXEN var i menyer och hur snabb responsen i touch skärmen var. Det var en enorm skillnad mot ONIXEN. Även fast den blev väldigt mycket bättre efter uppdatering 3.0. Det kom även en ny uppdatering igår till både ONIX och SOLIX så det blir att ladda in den nästa fisketur. Förhoppningsvis ska inte det dröja.

_DSC7872

Körde lite simulator läge för att känna på den. SOLIXEN är exakt lik ONIXEN i menyerna vilket är skönt när de ska sitta bredvid varann. Samtidigt som jag lärt mig vart allt är så man slipper lära sig på nytt.

_DSC7874

Även stången till ekolodsgivarna på sidan blev ny. Fick ju hjälp att få detta byggt till den gamla båten jag byggde själv. Så den har varit med ett tag. Till den gamla Alumacraften funka längden på den men denna båten är lite högre så givaren stack aldrig ned under båten. Men gjorde en ny som var ca 15 cm längre för att komma under botten. Förhoppningsvis ska detta ge en bättre bild.

_DSC7876

Nu längtar jag ut och få testa den och se hur den presterar. Upplevelsen av SOLIXEN hittills är över förväntan!

Tight Lines!
/Alexander

Lämna ett svar