Publicerad Lämna en kommentar

Segt, segare, segast!

Igår blev det ett nytt försök efter förleksabborren. Åkte ut vid lunch och fiskade till sen kväll. Passande nog blåste det upp just denna tiden och det var inget vidare abborrväder. Även denna gång kommer jag skylla på vädret för att inte abborren kom upp.

Pappa var med även igår och vi började att fiska i en långgrund vik med en förmodadlek å som mynnar ut längst in i viken, vattentempen låg här inne mellan 7-8 grader. Eftersom det är ganska lågt vatten i Vänern just nu var det bara ca 50 cm djupt längst in. Men det var faktiskt napp i varenda kast. Men det var sjögräs som hoppade på alla typer av beten. Vi fiskade inte där särskilt länge utan sökte nya platser. På alla platser var det dock samma sak. Det fanns fisk, det var gott om bytesfisk men fisk som tryckte längs botten runt men det var inget som ville nappa. Pappa lyckades kroka en liten abborre som hann hoppa i innan det blev ett kort på den. Testade till slut att fiska runt 10-12 meter och där nappade det, gäddor i varje fall. Största gäddan var 92 cm lång och vägde in på 6200 gram. Denna tog på dropshot på en Westin Mega Teez. Pappa fångade sin abborre på en hemma gjord jigg.

Vattentempen låg mellan 4,5-8 grader, vind från SW ca 6-10 m/s.

unspecified (4)

unspecified (2)

unspecified (3)

Lämna ett svar