Publicerad Lämna en kommentar

Jakten fortsätter!

Igår gjorde jag ett eftermiddagspass efter abborre, mitt mål för våren är att bättre på mitt pb. En abborre över storfiskevikt hade varit en dröm. Men nu fiskar jag ett vatten där jag inte har så stor erfarenhet. Speciellt inte så här tidigt på året. Så det blir mycket letande. Autochart Live är drömmen när man letar nya ställen. Abborren lägger ju sin rom i vegetation. Då är det ju ganska fint att kunna göra vegetationskartor.

Min far var med en sväng fram till 18:00 igår. Det var inget höjdar väder för abborre men lite regn i luften o en kall hård vind. Vi hittade ingen fisk någonstans för än mot slutet. Där vi iallafall hittade betesfisk. Pappa får på en bättre fisk som släpper precis vid båtkanten. Sen fortfarande dött. Jag kör in honom och forsätter jakten själv. På väg mot samma ställe stannar jag lite tidigare på lite djupare vatten. Det brantar från 20 upp till 11 meter. Där är det som en platå innan nästa brant från 11 upp till 4 kommer. På denna platå ser jag på det vanliga 2D lodet att det ligger fullt med fisk och trycker längs botten. Nu tänkte jag. Nu har jag hittad dem. Får en fisk i första kastet som visar sig vara en 2 kgs gädda. Ett par kast senare hade jag en stöt igen. Bytet lite jiggar, allt från hemmagjutet till Westin Ring Teez. Sätter på en kolsvart och ytterligare en gädda kommer upp. Kastet efter biter ytterligare en gädda av tafsen. Trodde verkligen inte att det var små snipor som låg och tryckte längs botten på 11 meter. Besviket flyttar jag på mig. Men jag hittar ingen abborre. Kör på mot mörkret men abborren uteblir.

Temperaturen låg mellan 4-5 grader så ännu är det lite kallt innan fisken kommer igång och går mot grundare vatten.

_DSC7821

_DSC7823

_DSC7825

Over and out
/Alexander

Lämna ett svar