Publicerad 2 kommentarer

Nytt från verkstan’

Nu när båten flyttat ut från garaget här hemma och nu mer bor hos mor o far finns plats för en annan hobby. En hobby jag håll på mer aktivt med för ett par år sedan. Som legat på hyllan ett tag. Det har hänt sjukt mycket på betesbyggarfronten, numer finns det massvis med sidor man kan köpa från.

Fick en kompressor förra veckan så nu kan jag börja lacka lite mer på allvar igen. Vilket är kul. Jag har även investerat i en blysmältare och har tillsammans med Putte köpt en form för att kunna gjuta bland annat jiggskallar. Bara för att det är kul att göra saker själv.

_DSC7811

Igår testade jag i väntan på färger gjorda för gummi att spruta med mina gamla Createx färger. Dessa är vattenbaserade och fastnar sjukt dåligt på gummit. Även fast jag lackade direkt jag tog ut dem från formen och de forfarande var varma. Den räckte med att nudda jiggen för att lacken släppte. För att försegla lacken så doppade jag dem en gång i tunn plastisol.

_DSC7818

Den blir en ganska sjön effekt när man doppar dem. De blir ett djup i lacken. Men dock hämmar detta gången något så måste testa detta mer. Ett par av dessa åkte med till jobbet idag och hamnade i en arbetskamrats ficka. Får se om han har någon lycka med dem till helgen.

_DSC7813

Här är formen jag o Putte investerat i för att kunna göra egna jiggskallar.

_DSC7815

Och här är blysmältaren, den riktigt fin att smälta bly med. Riktigt enkel att använda.
_DSC7816

Det går dessutom ganska fort att gjuta. Det som tar lite tid är att bocka till den rostfria tråden som används för att säkra jiggen på kroken. Jag gillar denna typen av jiggskallar bäst för den lämpar sig bra till smala jiggar.
_DSC7817

Idag kom det nya CAB Softbait Paints från betesbyggarkiosken.se så förhoppningsvis hinner jag testa dem under veckan.

Tight Lines
/Alexander

2 reaktioner på “Nytt från verkstan’

  1. Var köpte ni den där formen för att gjuta huvuden?

  2. Den köptes från EBay 🙂

Lämna ett svar