Publicerad Lämna en kommentar

Minn Kota Terrova BT I-Pilot Link

Idag hämtade jag ut två tunga paket på posten. Inte bara vägde de mkt utan det här är ju riktigt häftiga grejer! Detta är den nya generationen av Minn Kotas motorer med uppdaterad spot lock med mera. Den har blåtand (BT) så man kan koppla upp den mot blåtanden i telefonen och styra motorn med Minn Kotas app. Då kan alla i båten vara med och bestämma. Via blåtanden kopplar den även upp sig mot en heading sensor. Denna ska sitta i aktern på båten och på så vis känner nu motorn till vad som är för/akter på båten. Då kan man JOG’a motorn som de kallar det. Man kan enkelt förflytta sig 5 fot i 4 olika riktningar med bara ett knapptryck. Den känner även av vind och på så vis vara med och parera upp snabbare när det kommer vindbyar.

Med link funktionen kommer möjligheten att koppla ihop dem i ett nätverk med mina Humminbird ONIX skärmar. Då kan man även styra elmotorn med plottern. Så det är bara att peka på skärmen så tar sig båten dit. Man kan även följa konturer med mera, fiffigt!

Jag köpte även med Minn Kotas laddare 330. På denna laddare finns 3 utgångar som laddar 10 ampere styck. Denna kan man montera fast i båten och koppla ihop så när man kommer hem efter en fiskedag så är det bara en sladd att koppla in. Jag tycker om när det är smidigt och lätt!

_DSC7643

Lämna ett svar