Publicerad Lämna en kommentar

Ismetespremiär!

Long time – No fishing kan man säga. Är ett tag sedan jag fiskade, men idag var det dags. Nu skulle ismetesutrustningen få användas igen!

När man inte fiskat på ett tag är iallafall jag både rädd att försova mig och sjukt taggad. Det började redan kl 02:12 då jag vaknade första gången och tittade på klockan om det inte var dags att åka snart, och så fortsätter det fram till att klockan ringer. Då hoppar man ur sängen utan antydan av trötthet. Det är stor skillnad mot vardagar när man ska till jobbet och bara vill ligga kvar för att sängen är så mjuk och varm.

Jag, Oskar och Micke skulle mötas vid 08-hundra för att jaga efter både gös och abborre. Jag kan redan nu avslöja att gösen uteblev. Men abborre fick vi, vi och vi föresten. Micke och Oskar fick på pimpel. Ingen stor ville bita över våra mörtar.

Dagens fiske började hektiskt. Det värsta jag varit med om faktiskt. När jag satte ut mitt 6:e och sista spö hade jag redan landat 5 gäddor mellan 1-3 kg. Gäddracet fortsatte fram till 12-tiden med markanta huggperioder. Sedan blev det långt emellan huggen. Tror vi kan summera att vi tillsammans landade runt 25 stycken gäddor mellan 1-5 kg.

Det var en skön dag på isen och det var gött att få ismeta igen. Det är faktiskt en av mina favorit fiskemetoder!

_DSC7398

_DSC7403

_DSC7408

_DSC7416

_DSC7427

_DSC7439

_DSC7446

_DSC7448

_DSC7451

_DSC7456

_DSC7461

_DSC7464

Lämna ett svar