Publicerad Lämna en kommentar

Nya båten påväg!

För några månader sedan bestämde jag mig för att byta upp mig lite i båtstorlek. Fast jag vet ännu inte om jag gjort rätt. Jag gillar storleken på Alumacraften jag har idag, strax under 4,5 meter. Den är behändig, lättrailad och går in i garaget jag hyr. Den nya är 5 meter vilket egentligen inte är såå mycket större. Men den skapar problemet att jag inte längre kan ha båten i garaget jag hyr utan att jag nu får ”hyra” in den hemma hos mor och far. Sedan räcker inte trailern till som jag specialbyggt. Givetvis passar den fler båtmodeller i den storleken. Så om det är någon som är på jakt efter ett rejält 750 Eu-släp kommer det inom en snar framtid bli till salu. Det är rejält byggt och det sitter en 1050 axel på den. Den är galvad före den är lackad med 2-komponentsfärg hos Corronix och det är ledbelysning rakt över. Så om någon är intresserad så går det bra att höra av sig.

_AP04904

Men trots dessa små bekymmer tror jag det blir bra med den nya Alumacraft Classic 165 Tillern. Den är ju 60 cm längre och nästan 20 cm bredare. Det är varmt välkommet då vi ganska ofta brukar vara 3 stycken som fiskar samtidigt. Sen är den rejälare byggd med deras 2XB-hull som är ett dubbelskrov, det är tjockare aluminium överallt och gjord för lite tuffare tag. Det kommer bli en väldig skillnad på egenskaper med ett tyngre skrov men enligt de som har den ska den fortfarande vara lika lättmanövrerad. Tror båten kommer bli riktigt trevlig att ha som vårtrolling båt ute på grundtopparna i jakt på väneröring.

Den nya båten befinner sig i skrivande stund utan för Irlands-sydkust på väg in mot Liverpool. Den avgick från Halifax den 2 januari och ska anlända Göteborg den 16 januari. Sedan ska Westgear montera på lite tillbehör innan jag kan hämta den och montera ekolod och annan utrustning. Jag har ett par kvällar framför mig att ta av all extrautrustning jag vill flytta med till den nya båten.

skarmavbild-2017-01-08-kl-21-30-58

Så känner jag mig ändå som ett litet barn i väntan på jultomten. Det blir en storskillnad på båt och jag tror, eller jag vet att det kommer bli riktigt bra i slutändan.

Tight Lines
Alexander
alex@topnotchfishing.se
076-6396951

Lämna ett svar