Publicerad Lämna en kommentar

Betesbyggarkväll!

När man inte kommer iväg på några fisken får man se till att man har de bästa förutsättningarna för att kunna ha bra fisken i framtiden. Eller ja det man gör själv kanske har svårt att konkurrera med dagens Cad ritade beten. Men det är iallafall riktigt kul att göra det själv. Dessutom är det dyrt, och är det dyrt är det ju alltid bra. Härom kvällen åkte jag hem till Putte för en betesbyggarkväll. Jag skulle testa min nya form där jag tagit fram ett löj-liknande abborrbete som är knappa 10 cm. Patrik skulle börja med sin form till en tailbete han håller på med. Den kommer bli riktigt najs när den är klar.

Nu har jag gjutit upp ett par beten som måste testas, om jag måste ändra på mjukheten på betet. Ska det vara mjukare eller kanske rent av hårdare för att få den gången jag tänkt. Utformningen på stjärten kommer gen stjärten en ettrigt pirrande gång. Mer likt hur en fisk simmar i verkligheten. Det är vad jag hoppas på, eller så blir det en totalflopp. En sak som är säker, det är riktigt roligt att kunna ta fram ett bete själv som levererar fisk. Och idag är det dessutom jättelätt att få tag på saker till betestillverkning. Det har blivit stort i dagens fiske Sverige.

_dsc7168

_dsc7162

_dsc7163

_dsc7165

_dsc7166

_dsc7167

Lämna ett svar