Publicerad Lämna en kommentar

Vänern Pike Open!

Sådärja, då var årets spinnfiske efter gädda över. Det är inte ofta jag spinnfiskar efter gädda. Blir väl två gånger om året och båda på tävlingen som vi arrangerar i Grums, Vänern Pike Open. Det är lite synd att det inte blir så ofta för det är faktiskt ganska kul, framför allt är det väldigt jobbigt. Det känns faktiskt ganska mycket i kroppen efter ha kastat beten på ca 100 gr i 8 timmar.

Årets upplaga av VPO höst blev en seg historia. Vi tänkte börja i det område där vi fick en del fina gäddor på ett pass efter abborren för ett par veckor sedan.  Stefan hittade ett par snipor under mått på gäddspinnare, så vi letade oss vidare. Vi fiskade runt i grumsfjorden hela dagen o runt lunchtid fick Patrik ett bättre hugg. Vi såg ett rejält vak i ytan o både jag o Patrik kastade mot det och det sög till i på Patriks spö. Gäddan nappade på en jigg som Patrik tagit fram under de senaste veckorna, med UV-blå mage och svart glittrig rygg. Fisken mätte 92 cm och glädjen sprutade i Patriks ögon! Det kändes som vi var lite på gång. Med stärkt energi fortsatte vi att nöta på utan ett enda napp under eftermiddagen. Stefan fick 4 mindre fiskar, Patrik fick en fisk på 92 cm och jag hade inte en enda stöt.

Väl iland och det obligatoriska snacket var det fler som hade haft segt fiske, bara 15 gäddor över 80 cm fångat av 21 båtlag. Det är en ganska tuff gräns att gäddan måste vara över 80 cm för att vara godkänd och att de tre längsta fiskarna får räknas, men det känns ärligt på något sätt.

Bäst idag var Fiskebröder, de var ganska ohotade. Överlägsna kan man kalla det, nu bevisade de att de är bäst på gäddfiske. Stort grattis till er! Tvåa blev Mogge och Oskar, men två godkända fiskar, riktigt bra! På en tredjeplats Jonas och Niklas i team Gäle. Våran fisk tog oss till en delad 5 plats, igen. Vi blev 5a i våras med. Så vi kanske får träna lite mer om vi ska placera oss längre upp i resultatlistan.

_dsc6826

Stefan med en liten snipa.

_dsc6838

Patrik med hans gädda på 92 cm.

_dsc6855

Etta, Vänerns bästa gäddfiskare: Team Fiskebröder.

_dsc6859

Patriks gäddjiggar, den till höger var det som levererade idag.

Lämna ett svar