Publicerad Lämna en kommentar

Abborrar på egen jigg!

Som en del vet gjorde jag en hel del beten förr, på den tiden då jag bodde hemma och hade ett stort garage med verktyg och allt som behövdes. Då byggde jag beten i plast och lackerade wobbler. Numer bor jag i en tvåa i Karlstad och sakar ett stort garage, att vara och bygga i. Dock hyr jag ett litet garage där båten får plats.

När Patrik började snida egna jiggar för några veckor sedan fick jag lusten och suget tillbaks att bygga igen. Att göra gummibeten i plastisol kräver ju inte så mycket utrymme. Så jag hämtade lite saker hemma hos mor och far. Där hade jag ju i princip allt som behövdes för att börja med betesbyggandet igen och nu blir det gummi ett tag.

Jag började med en master som jag sedan skulle kunna göra en form i silikon av denne. Formen blev klar i måndags och idag skulle jag för första gången testa min egen jigg. Hade gjutit upp ett gäng för att kunna testa. Det tog 3 sekunder innan första abborren inhalerade jiggen.

_dsc6652

Den första abborren på det första egengjorda gummibetet. Jag har hämtat lite inspiration från andra gummibeten men förfinat det något efter egna idéer.

_dsc6655

Här ligger det ett gäng med beten. Betet har jag döpt till Tinder i hopp om många napp, den är 8 cm lång. Kroppen vaggar vid inhämtning och paddeln viftar förföriskt.

_dsc6656

 

Detta blev den största abborren för dagen, 34,5 cm och 550 gram. Den tog på en Tinder i motoroil variant som Emelie döpte till coca cola.

_dsc6658

 

Det var allt för nu, mer beten är på gång så det kanske kommer dyka upp lite annat än fiskebilder i bloggflödet framöver.

Tight Lines
//Alexander

Lämna ett svar