Publicerad Lämna en kommentar

Afterwork fiske!

Sommarn är fantastisk på det sätter att man hinner med en sväng på sjön efter jobbet. Ringde Micke på dagen för att höra om han var sugen på att haka på och svaret dröjde inte. Jag smet ifrån jobbet lite tidigare och vi möttes upp vid sjön strax före 17. Det var lite bråttom när vi skulle iväg, glömde bottenpluggen. I med bottenpluggen och länspumpen löste biffen och vi var i fas. Började med att leta lite ekon på vägen mot den plats vi skulle spinnfiska. Ekon fanns de men de var inte sugna. Såg oftast ut som på bilden nedan att de gick upp och inspekterade för att sedan simma iväg.

snp0621163826

När vi tröttnad på fiskar som inte ville nappa börja vi spinnfiska ovanför en stenbrant där de brantar från 13 upp till 6 meter. Vid spinnfiske kommer Humminbirds 360 givare verkligen till sin rätt.

_DSC5437

snp0621163050

På bilden ovan ligger vi ankrad, ni kan se spl0047. Det står för Spotlock som är minnkotas namn på ankringsfunktionen på I-pilot. För att få fram denna informationen behövs I-Pilot link som gör det möjligt för ONIX skärmen att kommunicera med I-Pilot motorn. Vi ligger ankrade över ett stim med mindre fisk. De är lite mer framför än under. snett bak till vänster kan vi se några fiskar, de kastar även en skugga på botten. Det var gädda för kastade tid o det nappade direkt. på höger sida är stenbranten, skuggan avslöjar att det brantar utför, att inte ekolodssignalen når dit. Det finns även några fiskar till höger om båten som går bland stenarna. Det här är nog något många anser som fusk? Men är det fusk ha ha en kartläsare när man kör rally? Det är ju ändå fiskare/förare som måste kunna tolka informationen och agera? Men helt klart ett hjälpmedel är det!

_DSC5444

_DSC5445

Micke drog gäddor och gösar om vart annat. Han sa något om att han inte fått spinnfisket efter gös att fungera men det vet jag inte om jag håller med han om. Många gäddor blir det men de är ändå ganska kul fighter på lätt utrustning.

_DSC5442

_DSC5460

Tack för en trevlig kväll på sjön Micke, det får vi göra om!

//alexander

Lämna ett svar