Publicerad Lämna en kommentar

Fredags AW!

I fredags tog jag och Oskar en sväng på en liten sjö för lite fredags after work. Sjön fiskar vi ju på ganska ofta men det blir oftast att man nöter på samma ställe varje gång. Så vi började att åka runt lite i norra delen på sjön för att leta efter intressanta strukturer på botten som eventuellt abborren söker sig till. Vi hitta ett litet område med 4 grundtoppar ganska nära varann men där fanns det ingen fisk. Norra delen på sjön är 5-6 meter som djupast o topparna låg på ca 1,5 meter så inga jättebranter direkt utan bara stengrund men ingen fisk runt om. Fortsatte sedan sökandet söder över. Vi stannade dock till på favorit stället och Oskar fick en bättre abborre på 40 cm.

abborre 3

I södra änden på sjön finns ett grundflak som vi sökte runt lite på. I norra änden på flaket hittade vi ett sutenörs men en fin brant norr ut. Uppå toppen och in mot flaket stod det en hel del fisk. Vi lyckades faktiskt ta 2 gösar, ett hope gäddor med en på 92 som störst och ett rejält antal abborrar på samma ställe, samma spot lock för elmotorn! Vi hade fisk runt oss hela tiden och abborrarna, gösarna o gäddorna gick ihop på samma ställe?
Sneglade en gång på ekolodet och såg ett bra eko ovanför botten på 6 meters djup. Sänkte ned min lilla abborre jigg. En westin slim teez i färgen lava perch. Fisken steg o nöp direkt men florocarbon tafsen i 0.28 var för klen. Började knyta om o ekot dök upp igen. Nu tog jag spöt jag använder till prickskyttet o skicka ned en större jigg och fisken steg o nöp igen. Spöt böjde sig ända ned i handtaget. Tunga huvudskak är tecken på en bättre fisk, tyvärr klev denna fisk fort av och vi fick inte reda på vad det var. Det finns inget värre anser jag att tappa en fisk när man inte sett vad det är. Det känns ändå bättre att få se den o att den sen kliver av. Vet att en del inte delar samma uppfattning.

gädda

gös

Det var allt för denna gång. Påt igen så fort det finns möjlighet!

//alexander

Lämna ett svar