Publicerad Lämna en kommentar

Vinst i KM-2!

Jag och far ställde idag upp i deltävling två i Grums Trollingklubbs KM-serie. Detta innebar även vårpremiär på lax/öringtrollingen, om man nu kan kalla det vår? Fick några gliringar på morgon att det kanske skulle vara torrsprickor i båten när den legat på land hela vintern men se de var det inte. Rocaden flöt allt så fint! Det mesta fungerade till o med utom autopiloten som stod still på 248 grader hela dagen? Gjorde ett test av autopiloten i onsdags och då fungerade den klanderfritt men inte idag, verkar vara något med Flux Gate kompassen.

_DSC5047

Det fläktade lite på morgon, en vind från syd så det guppade lagom mycket i grejerna för att kännas hett. Det kändes som alla förutsättningar fanns för att kunna ha ett riktigt bra fiske. Men det nappade f**n inte. Det tog ett tag innan vi hittade ett stråk med gäddor. Gäddor upp i båten, gäddor som snor beten, gäddor som tappades (när man ser teckningen av en gädda bakom båten drillas det kanske något hårdare än när det är en prickig sak som simmar där).

_DSC5057

Vinden försvann till slut helt och vänern la sig som en spegel. Tillslut lyckades vi köra över en som föll för en ytligt fiskad löja i VK-skalle. En matad öring på 75 cm som vägde in på 5360 gr. Den kämpade bra inne vid båten och ville verkligen inte göra det lätt för oss. Denna fisken räckte alltså till en seger i dagens trögfiskade deltävling i klubbserien.

_DSC5051

Har även införskaffat ett litet rensbord som monterades bak på Rocaden, det blev perfekt att ha verktyg och löjor där. Blev väldigt nöjd faktiskt!

Over and out
//Alexander

Lämna ett svar