Publicerad Lämna en kommentar

Piggvars satsning!

Denna helgen var vigd åt piggvar, vi har tidigare gjort fruktlösa försök på det spännande kikfisket efter piggvar. Patrik och jag tog ledigt i fredags och styrde hans vita Mitsubitshi Pajero med min svarta Alumacraft bakom mot västkusten på torsdag kväll. Denna helgen skulle vi lyckas. En misslyckad satsning till skulle inte mitt psyket klara. Tidigare i veckan såg väderprognoserna bra ut och jag såg ingen anledning att hålla koll på dem. Vädret blir ju alltid som de spår. Ett härligt duggregn hade vi i stort sett hela fredagen. Lägg till lite för mycket vind på det och förutsättningarna blir väldigt mycket svårare. Alumacraften är väl inte den lättaste båten att bedriva fisket ifrån under dagar det blåser något mycket. Vi hittade två ganska fina bitar under fredagen men ingen av dessa visade något som helst intresse för våra beten. Fredagen innebar således det fjärde försöket och ännu ingen piggvar landad! Vi kände oss besegrade igen och tröst åt en pizza med tillhörande stark öl på kvällen. Planerna gjordes upp att vi skulle börja lördagen där vi sett fisk under fredagen.

_DSC4797

Lördagen hade vi mycket bättre förutsättningar, bleke och halvklart väder. Redan efter en timmes fiskande hade vi landat 4 stycken piggvarar med vikterna 640 gr, 1020 gr, 1260 gr och 1520 gr. Nu var vi pågång! Vi kände oss stärkta! Självförtroendet var på topp. Men det skulles snart tas ned. Vi såg ingen mer fisk denna dag men vi var laddade inför söndag.

_DSC4811

_DSC4815

_DSC4828

Söndagen kom vi ut lite senare för enligt prognosen skulle regnet sluta vid 08:00, vid 09:30 orkade jag inte sitta i bilen och vänta längre. Om det var som vi märkte under lördagen att vi bara såg fisk på förmiddagen så började vi vara ute i senaste laget. Sjösatte båten i ett blött duggregn och satte kurs mot det ställe vi avslutade lördagen. Efter en stunds letande hittade vi en riktigt fin piggvar. Våran uppskattning är runt 3 kilo. Den låg på en udde som var hårt utsatt för den friska vinden vi hade under söndagen. Det var riktigt svårt att hålla båten still över fisken med enbart elmotorn. Till slut lade vi ankar och lyckades hålla båten skapligt med hjälp av ankaret och elmotorn. Men då jag skickade ner betet valde piggvaren att simma iväg, det var hårt att se fisken simma iväg. Vi kom på de att ha dubbla MinnKota Taalon i aktern på båten skulle varit klockrent. Får man 70 tusen över kanske man skulle överväga det…  Efter detta valde vi att tröst äta som vi brukar göra under våra fisken…

_DSC4837

I bilen hem till Värmland den kvällen sades inte många ord i bilen. Visst, vi hade lyckats. Vi fick varsin regfisk men när man kollar storfiskeregistret och ser alla stora fiskar kände vi oss inte nöjda. Vi får väl se när Alumacraften härjar i vattnen kring Orust igen. Det är riktigt spännande fiske och lätt beroende framkallande.

_DSC4829

Over and out
/Alexander

Lämna ett svar