Publicerad Lämna en kommentar

Abbörrn!

Idag blev det ett pass efter abborre, även om vi letade efter några gösar ute i pelagen. Gösarna visade intresse ett tag innan de dök, ofta gick de högt och var borta innan man hittat tillbaka. När det blåser görs allt fiske svårare, inte heller blir det mer njutbart.

Vi letade abbörrn lite överallt, några mindre blev det och en hel del gäddor innan Oskar fick ett bra hugg på en Svensson fiskad jigg. Just Svensson har inget med nån av fiskebröderna att göra utan hur en del fiskar in sin jigg, monotont utan bottenkontakt. Jag har valt att döpa just den metoden till Svensson-jiggning. Alltså ganska pelagiskt över 6-7 m. Fisken kunde håvas, vägas, mätas och returneras. Fiske mätte in på 46 cm och 1300 gram precis.

_DSC2662

Micke står och jiggar, han drog både gös, gädda och abborre.

_DSC2681

_DSC2693

Tänkte även slänga in några bilder på Aluman! Är fortfarande väldigt nöjd med båten och ångrar mig inte en millisekund.

_DSC2641

_DSC2646

Den där lilla listen där gillar jag skarpt, spray-rails. Håller mig torr!

_DSC2657

Även splash-guardens är nästan ovärdeliga, kan backa hårt mot vinden utan att det kommer in vatten.

Lämna ett svar