Publicerad Lämna en kommentar

Helgens fisken

Fredag, själva midsommarafton. En dag som förknippas med allt annat blött i bemärkelsen jag tänker på. Med blött menar jag att man ska fira midsommaren på havet eller sjön. Just den här fredagen blev det havet.

Med Berggylta och kanske blågylta i sikte doppades Alumacraften i vattnen utanför Fjällbacka, de blåste bra vilket medförde att de blev blött i en annan bemärkelse. Visserligen hjälper sprayrailsen på Alumacraften till men de är inte övermänskliga.

Gyltorna lyste med sin frånvara, mina favorit ställen kom vi inte åt pga vinden och vart vi än prova annars fick vi bara torsk.

Så Jörgen tog en massa fina kort på båten istället! 😀

Måste bara poängtera igen hur nöjd jag är med båten och hur bra den passar mig till mina fisken eftersom jag håller på med allt i princip.

_DSC1978

_DSC1983

_DSC1999

_DSC2020

_DSC2042

_DSC2116

_DSC2131

Lördagen kom Putte ner till kusten så vi fortsatte med gyltafisket, mindre blåst ledde till att vi kunde testa de heta platserna igen. Provade även ett annat med bra resultat. Det var fortfarande rätt segt och jag var inte van att landa så få på en dag.

_AP05085

_AP05088

_AP05097

Puttes nya PB på 820 gr..

Söndagen tänkte vi prova på sightfishing efter Piggvar, något jag hade velat testa hela våren men det stämde aldrig. Men vi lyckades dåligt. 8 timmar fördelat i korta skift låg vi över förpiken och tittade med en vattenkikare utan att se en plattfisk. Vi konstaterade att vi förmodligen var där försent. Nya tag får det bli till hösten. Men det var ett spännade fiske trots att vi inte såg nån plattfisk. Man blev lika rädd varje gång det dök upp en manet i synfältet.

_AP05122

Lämna ett svar