Publicerad Lämna en kommentar

Hyffsad bonusfisk!

Vinters ismete lider mot sitt slut, sista veckan har tagit hårt på isarna. Vi hade nog tänkt oss ut imorn också, men vad det verkar stannar vi nog hemma. Regn, blåst och halvkassa isar…

Idag gjorde vi rocad från förra helgen med ståltafsar, stora krok och tunga blyn. Idag var det flourocarbon, enkelkrok och små mörtar. Abborr-size på mörtarna till o med, iaf på mina tackel. Vi skulle testa ett ställe vi varit vid tidigare i vinter och fångat gös, taktiken var ganska klar när vi lade ut våra spön. Gå ut sten hårt, öka hela tiden och avsluta med en spurt. Tyvärr inom fiske kan man inte avgöra om fisken ska hugga eller inte.

Vid 9-tiden kom första fället, mitt tredje spö inifrån. En liten mört fiskad 4 meter ned öven 14 meters djup. Fisken hade tagit 40′ lina när jag kom fram och det fortsatte ticka ut. Jag nöp till direkt och det svarade ganska bra vid mothugget. Fisken gjorde inte så mycket till motstånd och jag trodde inte fisken skulle vara så stor som den var när huvudet dök upp i hålet, satan! Bånkar kunde elegant ta ett gälgrep och lyfta den ur hålet, en never ending story. Den vara både lång och grov och kände att detta var en 10a. Efter vägning och mätning kunde fisken vägas in på 12320 gr och 118 cm lång. Fisken innebar ett nytt PB för mig. Men att få en gädda vid ett inriktat göspass ses ju ändå lite som ett nederlag, det vara ju gös jag skulle ha. Även fast fisken är en drömfisk så hade det känts bättre att fånga den på ett riktat gäddpass. Men det kanske är så här man ska ta storgäddan? Tunn flourocarbon, enkelkrok och liten mört…

Trots denna starka öppning så ökade vi inte, vi satt mest och frös i våra stolar för det var rått ute idag. Vi fick inte springa oss varma heller… Men jag är ändå rätt nöjd när jag halv ligger hemma i soffan och skriver detta inlägg 😉

Nedan kommer lite bilder som Micke har tagit och ni kan se många av dem och läsa om dagen på hans blogg här.

fiske-847

fiske 853

fiske 824

fiske 827

fiske 855

Lämna ett svar