Publicerad Lämna en kommentar

Gös och PB!

Min fredag bestod av så många andra fredagar vid den här årstiden att fixa mört inför helgens ismete. Fixa är väl synd och säga, kontrollera burar och hämta mört ur sumpen. Hade en seg start på mörtfiskandet denna säsong då specialmäsken va slut. Ringde min gode vän Le Chef och då blev det ändring! Enda problemet vi haft är att vi får dåligt med gös-size mört, de mörten vi får känns till o med nästan stora för gäddfiske!

Lördag, ringde till Putte vid 06 hundra för att kontrollera så han var vaken. Han svarade iallafall och undrade när han skulle vara hos mig, om 10 minuter svarade jag för det var det som var bestämt. O6:25 gled han in på innergården i sin skinande rena Mitsubishi Pajero. Jag – ”Somna du om?”, Patrik ”Ja..”. Jag känner ju han så jag brukar alltid säga en tid tidigare än vad vi egentligen behöver åka, detta kanske inte jag ska skriva ut? jaja, vi lastade in våra grejer, vi har ju inte så mycket grejer med oss så det gick snabbt..

07:30 mötte vi upp Gåård, Bonkar och fiskebröderna vid den sedvanliga mötesplatsen. Idag skulle vi testa ett nytt ställe som bröderna brukar fånga en del gös vid sommartid. Det var en bit och gå och jag var rädd att det skulle vara mycket vatten och snö på isen så det skulle vara jobbigt att gå. Men det var det inte. Men trots där så är det ganska jobbigt att dra våran pulka eftersom jag har med så mycket kamera grejer. Har nu lånat redaktionens filmkamera så tanken är att jag ska försöka summera ihop denna säsongen på ett litet klipp. Hittills har jag ju inte missat nån fisk 😀

Men nu ska vi prata om lite roligare saker. Då vi haft lite mörtbrist har Gåård valt att hittills köra med lite större mörtar för att rikta fisket mer efter pelagisk gädda och kanske få någon större bonus gös. Men nu när vi hade lite fler mindre mört hade han även plockat bort några tackel med ståltafs och krok i strl 2.

fiske 542

fiske 537

Micke öppnade starkt med en gädda på spöt längst ifrån campen på hans rad (läste deras blogg förut och det verkar som han glömt nämna den? konstigt). När Micke precis släppt tillbaka denna nappar det på Gåårds spö på andra sidan campen, efter en språngmarsch var vi framme vid spöt där linan från rullen sakta åkte av. Gåård nöp till direkt och kunde landa en fin gös på 82 cm, vi vägde den aldrig men runt 4 kg. Det nappade lite smått på förmiddagen i alla rader utom min. Putte brände en mindre gös i hålet och Mattias landa en gädda och Bonkar missade en fisk i mothugget.. Jaja det kommer väl tänkte jag.

Det var en grymt skön förmiddag och jag fick ta av mig då det började bli varmt, vårkänslor i början av februari? Det kan inte vara sant?
När jag var ute vid ett spö då jag precis hade haft en domfäll började det blåsa, och inte det var ingen liten bris!
Vi försökte sedan få upp morsans gamla vindskydd från början av 1700 talet i säkert en halvtimma, aluminium rören knäcktes av vinden och det gick knappt att stå upp. Till slut lyckades vi få upp det och det var tur, hade ju varit svårt att göra lunch annars! 😀

fiske 565

Observera de grymt fina glasögonen!

Jag fortsatte få lite fäll, totalt 5 fäll utan att lyckas kroka en enda fisk, det här var närmaste jag kom. Sekunden efter Micke tagit bilden så gick fisken lös, men så är det ibland. Men PB kanske ni undrar som rubriken avslöjade. Jo Bonkar lyckades kroka en fin gös utan längd men på 4250 gr. Det var kul för det var första gången i vinter han hade med sina spön, annars brukar han bara va med som en boxboll till mig när jag börjar frysa.

FullSizeRender

Lämna ett svar