Publicerad Lämna en kommentar

Min första färna!

Idag var det dags, något jag och mogge pratat om i flera år att vi ska åka iväg på.. Nämligen att flytmeta färna med bröd.

06-hundra hämtade mogge upp mig, en dryg timme senare var vi framme vid ån där vi skulle meta. Jag hade aldrig fått färna tidigare medan mogge hade varit här ett antal gånger, men det var drygt 10 år sedan. När vi vandrade nedströms längs ån i den snåriga och ogästvänlig terrängen såg vi flera som vakade, det kändes hett! När vi kom fram till den tänkta startplatsen slängde mogge ut några brödbitar, slurp, slurp, slurp kunde man höra, de var här! Jag tacklade på en bit bröd och slängde ut. Det tog inte många sekunder innan det högg men den fastna inte.  Vid nästa försök satt den, min första färna!

Vi såg mycket fisk på förmiddagen men sedan försvann de. Vi lyckades totalt fånga och returnera 5 stycken. Nästa gång kommer det gå bättre! Vi hade en finare fisk vi försökte fånga hela dagen utan att lyckas. Den stod parkerad under utstickande grenar och alldeles invid land. Även fast vi fick fisk så kände vi oss besegrade..

Mogge i skogen

Jag får napp

Färnahugg

Min första färna

Min största färna

Mogge med färna

Lämna ett svar