Publicerad Lämna en kommentar

Skarnsundet Fjordcenter!

Lördag kväll, precis ätit lite middag och ska nu summera två dagars fiske innan läggdags. I torsdags drog vi iväg till Trondheimsfjorden för lite fiske, som vanligt åkte jag med Stefan på FiskaNorge. Fredagen bjöd mest på bra väder, hade svårt att hitta fiskarna och det blev mest någon enstaka strötorsk. Finns inte så mycket mer att säga.

Lördagen skulle Phill Dale följa med oss, en trevlig engelsman som jag lärde känna under sportfiskemässan i Kista iår. Han är också ägare och fiskeguide på Skarnsundet. Planen var att fiska torsk med lätt utrustning, jag körde med spö 15-60 gr, en 60 grams jiggskalle med en 4″ relax jigg. Lyckades efter massa småtorsk få en bättre fisk, 10,3 kg. Fisken hade nyligen lekt och var ett skrant helvete. Ett massivt huvud och en lång smal kropp.

När vi tröttnat lite på torskfiskandet gick vi över på plattfisk, rödspätta och sandskädda fångades. Jag tycker det är väldigt kul med att meta efter olika arter. Även här användes lätt utrustning, använde mitt dropshot spö. Perfekt med en känslig spötopp så man känner ”pillena” direkt.  Kul fiske med mycket napp!

tösrk

phill

Rödspätta

tjocksteffe

Lämna ett svar