Publicerad Lämna en kommentar

Hugg på kort lina…

Idag var det dags, årets första fiske och från båt! I år har jag inte haft något sug efter ismete, jag har bara längtat efter spinnfiske efter gädda och det är det enda jag tänker på. Gäddfisket har blivit som en drog för mig.

Vi möttes av ett isskimmer vid rampen och Oskar gjorde sitt bästa för att tabort den så den inte skulle skada givarna. Det hade gått ut en båt innan oss på morgon så det var skapligt brutet.

Vi tog det medvetet lite lugnare på morgon eftersom det hade varit en kylig natt. Vi tog sedan sikte mot första fiskeplatsen.

Vi fiskade av ett lite grundare område innan vi gick utåt och jag kunde kroka årets första gädda i ett spinnstopp på min jigg Pollack i färgen Put N Take. Det var skönt. Vi nötte av den branten utan att komma i kontakt med fler fiskar så vi styrde vidare mot nästa tänkta fiskeplats.

Nästa fiskeplats kändes ganska het, det blåste en hel del. Stora vågor från syd och mindre från väst. Stundtals blåste det rätt bra i byvindarna. Vi började lite grundare och ett par mindre hanfiskar fångades på grunt vatten. Vi fiskade oss sedan utåt och hittade en riktigt het fläck. Jag började få med denna nedan, också den fångad på en Pollack men i färgen Red Pike. Några kast senare fick jag se en riktigt fin gädda som följer betet in mot båten. En gädda grov som en stock. När jag inte kan veva in någon mer lina gapar gäddan över jiggen. Jag tänkte jag kan ju inte göra mothugg direkt så jag väntar på att fisken vänder sig ifrån båten och börjar simma innan jag drar till. Fisken börjar slå ordentligt med huvudet och spottar ut jiggen och simmar under båten. Det var en mäktig fiskeupplevelse som både jag och Oskar kommer bära med oss länge då vi båda observerade det hela.

Vi valde då att byta plats för att återkomma senare för att se om vi kunde ta gäddan igen. På nästa fiskeplats satte Oskar på en Pollack i sin favorit färg Baby Pike.  Som vi kan se på bilden nedan levererade den direkt.

Vi avslutade fisket på den platsen vi hade varit i kontakt med de två bättre fiskarna och visst fanns det fler fiskar där, i ett väldigt lite område kunde vi fånga ett gäng fiskar till men vi kom aldrig i kontakt med den stora som vi sett tidigare.

Alla dagens fiskar fångades på min jigg Pollack, det är ett bete på 23 cm och 125 gram som har subtila vaggsimmande rörelser på kroppen och en lugnare paddelrörelse och idag var det det som gäddorna ville ha.

Nu längtar man redan till nästa fiskepass!

Tight Lines
/Alexander

Lämna ett svar