Publicerad Lämna en kommentar

Tidig satsning på de randiga

Idag hade vi tänkt att vi skulle ta en tidigt pass efter abborre. Alltså riktigt tidigt, så att vi skulle va ute innan abborrarna vaknade till och med. Klockade ringde 04:00 och strax efter 05:00 låg båten i sjön, helt enligt plan. Det som inte blev enligt plan var ett lågt lufttryck och hällregn. En faktor som kan vara ganska avgörande om abborrarna ska vara riktigt på hugget.

Vi var framme och började fiska när det ljusna. Området innehåll en hel del mindre abborre som kunde ses på SI men de var svåra och några bättre ekon syntes inte till. Vi körde fram och tillbaks med Minn Kotan och fiskade av området, Oskar i fören, Mogge i mitten och jag bak.

Efter en stund var vi tvungen att gå ifrån planen, de individer vi kom för fanns inte på platsen. Vi letade på område efter område. Tillslut kunde Oskar få två bättre abborrar i kasten efter varann men sedan var det dött igen. Eller det var ju inte dött emellan abborrarna för det var gott om gäddbesök i båten idag, de högg till och med på abborrarna som drillades in.

Nedan är dagen i bilder.

Tight Lines
/Alexander

Lämna ett svar