Publicerad Lämna en kommentar

Vänern Pike Open

Ja igår var det dags för Vänern Pike Open vår, denna tävlingen brukar innebära premiär på spinnfisket efter gädda. Så även iår, för mig iallafall. Putte och Robin hade varit ute och rekat helgen innan. Våran game plan blev som alltid att köra där vi startat alla tidigare VPO, sedan gjorde vi en Fränstam och la pusselbit för pusselbit. Vi hittade framåt eftermiddagen en vik som innehöll en hel del gädda men den stod riktigt grunt inne i stubbvassen så vi körde på med spinnerbaits och nötte upp ett 10-tal gäddor. Tyvärr var det bara en som var över 80 cm men så är det ibland. Två gäddor fick jag på ett nytt bete jag har jobbat med ett tag så det var första testet för det igår och gäddorna verkade gilla det! Mer om det betet kommer i ett blogginlägg senare.

Vi hade iallafall inte brist på chokladbollar under dagens tävling!
Robin var hetaste idag och gäddorna kastade sig över hans beten!

Men även idag blev det fiske, jag och Emelie tog en tur och tänkte se om det fanns några hungriga abborrar. Det fanns abborrar men det var riktigt rikligt med gäddor, men det är kul att fånga gädda på lätta grejer. Dessutom fick jag tre över 80 cm och det hade ju varit bättre att fånga dessa igår… jaja det gick även en del nya beten åt pipan. Lite nya shadowraps och små platypussar. Så det får bli komplettering på dessa, men det är väl så att mister man ett bete får man köpa två nya?
Idag var första gången jag fiskade med de nya shadowrap betena, fiskade även lite med Berkly Cutter och Westins Babybite men shadowrapen funkade bättre på abborren, de små platypussarna älskade gäddorna.

Jag hade en riktigt fin abborre som följde betet in till båten och vek sedan av, skulle tippa att den var runt kilot. Men får se om man kommer ut på sånt fiske mer för det var riktigt kul.

Tack för mig!
/Alexander

Lämna ett svar