Publicerad Lämna en kommentar

Vänern Trophy

Idag var det dags för trollingtävling, det var ett tag sedan sist och man kände sig lätt ringrostig när det var dags att börja tackla löjor. Man satte inte den perfekta gången på första försöket så att säga. Morgonen var trög, riktigt trög, vi hade inte ett pet på våra löjor för än kl 13. Då blev det åka av, ett klockrent trippelhugg med 3 öringar på strax under 5 kg varav en var vild och återgick. Vi snurrade om och tog en till på strax under 5. Då var pappret fyllt och det kändes bra. Vi snurrade om igen och tog ytterligare en i samma storlek. Nu kändes det ännu bättre och klockan närmade sig slut för dagen. Vi skulle precis börja plocka ihop när ytterligare en ytspö började buga sig. Putte drillade fisken och jag och Robin började riva. Öringen var stökig och ville inte närma sig båten. Till slut var alla spön inne och Putte fick stå mitt ute på ett spegelblankt Vänern och fighta fisken när vi låg helt stilla, magiskt avslut!

Vi lyckades med våra fina öringar ta hem segern och öven största fisken för dagen så det kändes väldigt bra. Nu sitter jag här och har beslutsångest över vad som ska fiskas imorrn. Planen var gädda men med ett sådant bra fiske det är just nu efter lax o öring så är valet svårt.

Lämna ett svar