Publicerad Lämna en kommentar

Båtfix inför våren!

Igår så fick sig Alumacraften lite uppdateringar, nya batterier till elmotorn, fäste för islodet i fören och en ny spännande givare till det pelagiska prickskyttet!

Den nya givaren heter XM 14 20 MDI och är en MEGA DI givare med två nya dual spectrum chirp element som ska ge en galen upplösning och en otrolig separation. Till prickskyttet ska den även ge en betydligt bättre förhandsinfo om fisk och fina bågar. Så denna ska bli otroligt spännande att testa. Just denna nya 2D del finns bara i denna givaren tillsammans med DI och inte med SI så därför behövs två givare.


På dagen kom det ett paket från Comstedt med lite godsaker.I paketet låg ett ramfäste, en strömkabel och en adapter till den inbyggda givaren i elmotorn. Denna kommer ta information från elmotorns givare så den som står fram får möjlighet att se om det är någon fisk under båten.Nya svintunga batterier installerades inga litium batterier här utan Mastervolt AGM, samma som satt där innan och har funkat bra i 4 år innan. Det är trångt där batterierna har suttit, allt för att få dem så mycket ur vägen som möjligt, men de väger 30 kg styck så de är väldigt otympliga.Sedan skulle en ny givare till det pelagiska prickskyttet installeras.Pappa hjälpte till att kapa till ett fäste så den skulle komma rätt.Givarena mättes sedan in med Oskars tränade öga och en vinkelvolter.
Nu ska vi se vad helgen erbjuder för fiske!

Tight lines
/Alexander

Lämna ett svar