Publicerad Lämna en kommentar

Trägen vinner!

Ja i helgen var det ismetesdags igen, faktiskt en tvådagars satsning på två nya ställen i sjön vi fiskar i. På lördagen skulle ”Gösgrytan” testas. Men lördagens fiske var ganska segt men endast 5 gäddor landade, dock stod Micke för merparten av dessa gäddor, så kallad snipkung för dagen. Jag filmade en del och tänkte klippa ihop något men tiden har inte funnits än. Får se om det dyker upp något.

Söndagen skulle området utanför ”Gösgrytan” testas. Redan innan alla spön satts ut hade två 80+ gäddor landats.

_DSC1415

Micke är som vanligt nöjd när han får drilla gädda och ger tummen upp för en lyckad fångst._DSC1416

Ja lyckligare än såhär blir man nog inte 🙂_DSC1427

En argsint gädda som slet sig ur Mickes björnlabbar och tar med sig vipphållarn ned i hålet._DSC1436

Även Bänkar var i zonen stundtals och drog gäddor._DSC1440

Såhär kan man se ut när man fångat kopiösa mängder med snipor under en förmiddag._DSC1441

_DSC1450

Ett mothugg den gäddan sent kommer glömma.

_DSC1452

_DSC1455

Ja fisket var under förmiddagen riktigt bra, kanske inte den art vi var ute efter men det var kul. De flesta gäddor låg emellan 80-90 cm så det var kul men fortfarande snipa. Men så framåt eftermiddagen hände något, mängder med spottade mörtar så vi trodde att nu har gösarna kommit hit och skrämt bort gäddorna. Sista fallet för dagen lyckades jag kroka en gös, en riktigt välmatad sådan med ett mått på 78 cm men imponerande 5460 gram.

vinter 2017-18 382

I många tävlingar så vinner man två gånger på rad får man behålla titeln. Så även i våra sniptävlingar, Micke blev snipkungar två dagar i rad och blir där med Ismetessäsongens snipkung. En titel man inte blir av med så enkelt. Stort grattis Micke, nästa år ska jag kämpa lite hårdare för att ge dig en kamp 🙂

Tight Lines
/Alexander

Lämna ett svar