Publicerad Lämna en kommentar

Artjakt från isen!

Ny helg och nytt fiskepass, detta pass gick vi mer inför att fånga gös. Vi har tidigare provat de på denna sjö, enligt Bånkar så var det 8 passet, alla tidigare har varit fruktlösa. Men idag hände det.

_DSC0953

Dagens område valdes med tanke på att vi har haft ganska bra gösfiske under senhösten i denna brant/platån. Gösen brukar gå tätt och storleken har varit fin. Så det var med stor förhoppning jag satte ut mina 6 spön._DSC0902

När alla spön satts ut var det dags för vinterns första pannkaka från Muurikan. Pannkakorna smakar extra smaskigt i det fria._DSC0907

Och som alltid när man ska äta så nappar det. Micke lurade dagens första snipa på sitt yttersta spö. Just detta spö var tämligen hett under hela dagen på gäddor i snip-klass.
_DSC0910

Påvägen tillbaks mot campen, bjällrar det till i mitt näst innersta spö, vippan böjer sig och gummisnodden glider av och vippa signalerar hugg. Linan börjar sakta ticka av rullen. Just när fisken går sakta brukar jag oftast nita till direkt och hoppas fisken som nappat har mörten i mun för då krokas fisken alltid perfekt i mungipan. Det funkade även denna gång och efter en ganska kort fight har jag lurat min första gös på ismete i denna sjö. Det var ju även årets första gös, längden var 73 cm och uppskattad vikt +4kg._DSC0917

Mellan huggperioderna pimplades det, idag var en konstig dag. Lyckades inte få en enda abborre, däremot fick jag mängder med snorgärs, slom och braxen. Totalt fångade vi 8 arter idag, Gädda, abborre, gös, mört, björkna, brax, slom och gärs._DSC0918

En brax som gick 2 meter ovanför botten över 8,5 meters djup. Såg den på ekolodet och lurade den till hugg.
_DSC0928

Även Oskar var het att dra gäddor, han hade ett hål som levererade gäddor idag! Så här nöjd kan man vara över en snipa
_DSC0934

En som blir fotad från två håll._DSC0949

Solen kikade på oss mellan molnen och det var en riktigt härlig dag på isen. _DSC0952

Isen idag var inte den roligaste, ca 10 cm med vatten på isen och en tunn skare på snön gjorde det riktigt jobbigt att gå runt i.

Tack för en trevlig dag på isen Putte, Oskar, Joakim och Micke. Dagens snipkung blev Micke på 4 gäddor tätt följd av Oskar på 3. Jag hade bara ett hugg idag och det var gösen. Ibland ska man ha tur!

Tight Lines
//Alexander

Lämna ett svar